AVAL Consult Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
- Az Everpure víztisztítók magyarországi vezérképviselete -

H-1024 Budapest
Keleti Károly u. 26.

Tel.  00 36 1 316 0148
Fax. 00 36 1 438 0217
E-mail: everpure@aval.hu
Web: www.aval.hu
           www.everpure-aval.hu


Nyitvatartás:
Hétfő: 09-13 óráig
Kedd: 13-17 óráig
Szerda: 09-13 óráig
Csütörtök: 09-13 óráig
Péntek: Zárva!
                        -  Telefonos megbeszélés szerint
                            árukiadás más idõpontban
                            is lehetséges.


TérképMegközelítés: Cégünk a Széll Kálmán tér, Széna tér, és a Mammut üzletközpont közelében található

Autóval -
Moszkva térrõl -  Fény utcába bekanyarodni, azon egyenesen végighaladni, az utca végén a kis rókus utcai keresztezõdésnél a Kis Rókus utcába balra behajtani, azon szintén végighaladni, majd az utca végén található keresztezõdésnél, élesen jobbra kanyarodni, majd a Keleti Károly utcában, még néhány száz métert egyenesen továbbmenni. 

Margit híd és Óbuda felõl - Margit körútról a Kis Rókus utcába bekanyarodni, azon végighajtani, az utca végén található keresztezõdésben élesen jobbra befordulni,  majd a Keleti Károly utcába, azon még néhány száz métert továbbhajtani.

Tömegközlekedéssel-
Moszkva tér metróállomástól -  
a 4-es, illetve 6-os villamossal két megállónyira, a Mechwart ligetig kell utazni, onnan 5 percnyi sétára található cégünk.

Pest, illetve a Margit híd irányából - a 4-es, illetve 6-os villamossal a Mechwart liget megállóig kell utazni, onnan 5 percnyi sétára található cégünk.

Miért pont Everpure?

 

Az AVAL Kft. - az Everpure Magyarországi Vezérképviselete - jelenti

Rengeteg probléma adódik abból, hogy a víztisztításhoz használt anyagok nagy részének nem megfelelõ a pH értéke, ezért gyakran túl kemény, vagy éppen túl lágy lesz az ivóviz, ami a vízzel kapcsolatos gondokhoz vezet, mint például a vízvezetékek korai elhasználódása, a készülékek alkatrészeinek meghibásodása, elvízkövesedése.   A különbözõ problémáktól függetlenül, az ivóvíznek gyakran rossz íze, kellemetlen, émelyítõ szaga van, és számos élõsködõt tartalmaz.

 

A palackos vizek valóban egészségesek?
 

Az emberek nagy százaléka szívesen vásárol palackos vizet, mivel nem tudja pontosan, milyen minõségû víz folyik otthon a vízcsapból, és, hogy, ha a vezetékes vizet fogyasztja, károsítja-e vele a saját egészségét.  Azonban a palackos vizek esetében sem tudhatjuk pontosan, mi kerül be a szerevezetünkbe, gyakran az üvegben léthatatlan károkozók sokasága úszkál, anélkül, hogy tudomásunk lenne róla. Ha vizet mikroszkóp alatt megvizsgálnánk, baktériumok és mikrobák nagy mennyiségét találnánk a vízben.

Hová lett a víz?
Az iskolában azt tanultuk, hogy a globális vízkörforgási rendszerben a víz mennyisége állandó. Nehéz ezért felfogni, hogyan válhat a vízhiány az emberiség létét fenyegetõ környezeti válsággá. Márpedig a probléma létezik, és a helyzet súlyos: jelenleg 2,6 milliárd ember él vízínségben, és a század végére a Föld lakosságának fele számára elérhetetlen álommá válhat a mindennapi tiszta ivóvíz. (...)


Információk az everpure-tõl
Az adszorpció a szennyezõ anyagok eltávolításának kulcsa Mi az adszorpció? Az aktív szén szerepe

Azbeszt az ivóvízben

Ahogyan az azbeszt a vízbe kerül.

Az ön ivóvízében levõ azbeszt kimutatása

Védekezés az azbeszttel szemben

 

Baktériumok az ivóvízben

Baktériumok az Ön ívóvízében

Ivóvízben található, kórokozó és ártalmatlan baktériumok

A baktériumok ivóvízbõl való eltávolítása

F. BATMANGHELIDJ - A Tested Vízért Kiált!

Ön dönt iszik, vagy inkább beteg

Ismert tények: Az újszülöttek kb. 75-80%-át víz képezi. A felnõttek testének kb. 60-70%-a víz, pl. egy 80 kg súlyú felnõtt szervezet kb. 54 l vizet tartalmaz. Az agy 78%-a, a vér 86%-a, a szív 77%-a, a máj 84%-a, az izmok 70%-a víz.


Dr. F. Batmanghelidj felfedezését az orvosi gyakorlatban, a kerék felfedezéséhez lehet hasonlítani: egyszerû, de zseniális és minden eddigi hozzáállást megváltoztat

Batmanghelidj professzor nézeteit immár több tucat orvosi konferencián adta elõ, szervezetek jöttek létre ezen paradigma terjesztése érdekében és számos elismerést söpört már be érte. No, de minket a gyakorlati megvalósítás érdekel. Nézzük, mi is ez a "felfedezés".

A professzor kutatásai alapján rájött, hogy a krónikus (folyamatos) vízhiány az oka a legtöbb testi betegségünknek! Az emberi test eredeti terve ugyanis tökéletesebb, mint képzeljük. Egy igen bonyolult, ámde célirányos vízszabályozó rendszer mûködik testünkben, amely vízhiányos állapotban készleteinket a megfelelõ elsõbbségi szabályok figyelemben tartásával csoportosítja át. Azaz elsõdlegesen az agyunkat táplálja, aztán a létfenntartó rendszereinket és így tovább a szervezetünk mûködéséhez nélkülözhetõbb szerveinket (mint például izületeinket).

A probléma ott kezdõdik, hogy a vízhiányos állapotot mindenki a szomjúság kialakulásával, a "száraz száj" érzéssel azonosítja. Holott a száraz száj érzés kialakulása a vízhiány már egy elfajult állapotához tartozik. Ilyenkor szervezetünk már régen szomjazik, csak mi nem vesszük észre ennek jeleit, mert hosszú évek alatt rászoktatjuk magunkat a szomjúság egy bizonyos mértékig való elviselésére. Kritikus esetben vannak emberek, akik napi fél-egy liter vizet is alig isznak meg.

Nem betegek vagyunk, csak szomjasak

Sokan nem állunk meg és nem gondolkodtunk el azon, hogy ha testünk fõleg vízbõl áll, hogyan fog csúcsteljesítményt nyújtani, ha nem iszunk rendszeresen vizet?

A skorbut a C-vitamin hiánya, a beriberi a B-vitamin hiánya, az anémia vashiány, az angolkór pedig D-vitamin hiány. Pedig ezek csak az emberi szervezet egy-egy összetevõjének hiányát mutatják. Komolyan hiheti bárki, hogy ezek után megúszhatjuk, ha pont a vizet nem pótoljuk a szervezetünkbõl, ami a testünk 75%-át teszi ki?

Az emberi test még akkor is vízhiányossá tud válni, ha bõséges vízmennyiség áll a rendelkezésére. Az emberek, úgy tûnik ugyanis, hogy elvesztik szomjúság érzetüket és a szükséges vízmennyiség utáni vágyukat. Nem ismerik fel vízszükségletüket, ezzel fokozatosan egyre növekvõ mértékben vízhiányossá válnak és a kor elõrehaladtával krónikusan dehidratálttá válnak (állandó jelleggel fennálló vízhiányos állapot).
 

Nézzük meg, hogy mik a következményei a vízvesztésnek:

•    Vér sûrûsége növekszik (besûrûsödik),
•    Növekszik a káliumkoncentráltság -> szomjúság érzet alakul ki,
o    A szomjúságérzet már egy elkésett jelzés! Ilyenkor a vízveszteség már nagyobb, mint a testtömeg 1%-a, ami kb. háromnegyed liter víz hiányát jelzi!
•    Pulzusszám emelkedés!
o    A szívnek percenként 3-5 ütéssel többet kell végeznie ahhoz, hogy a sûrûbb vért a sejtekhez pumpálja, hogy a sejtek az izommunkához szükséges oxigénhez továbbra is hozzájussanak.

Néhány szó a szomjúságérzetrõl:
•    Az életkorral változik,
o    Minél idõsebb valaki, annál kisebb a szomjúságérzete, ezért idõsebb korban fokozottabban kell figyelni a folyadékpótlásra.
o    A szomjúság, a száraz száj érzés már egy elkésett jelzés!
•    A szomjúságérzet alapján a tényleges vízveszteségnek csak felét vagyunk képesek pótolni!
•    A fizikai terhelés részben elnyomja a szomjúságot. Nem figyelünk oda annyira. Így ha sokat dolgozunk, akkor szándékosan fordítsunk figyelmet a rendszeres folyadékpótlásra!

Érdekesség: intenzív sporttevékenység közben, különösen nagy melegben a vízveszteség mértéke elérheti a 2 litert óránként!

A táblázat a vízveszteség mértékében a felmerülõ tüneteket mutatja
1-5%     6-10%      11-20%
Szomjúság
Türelmetlenség
Étvágytalanság
Bõrpír
Emelkedõ pulzusszám
Émelygés     Szédülés, fejfájás
Nehéz légzés
Végtagok bizsergése
Magas vérsûrûség
Nehéz nyálképzés
Nehézkes beszéd    Izomgörcsök
Homályos látás
Nyelési nehézség
Nagyothallás
Fájdalmas vizelés
 Érzéketlen, ráncos bõr

Az emberi szervezet naponta átlagosan majdnem 2,5 liter vizet veszít:
•    Párolgás (bõr), izzadás: 500 ml
•    Kilélegzett levegõ: 350 ml
•    Széklet: 150 ml
•    Vizelet: 1500 ml
Összesen kb.: 2500 ml naponta
Amint látszik pusztán izzadással és légzéssel, napi majdnem 1 liter folyadékot veszítünk (természetesen ez függ a hõmérséklettõl)!

Ehhez képest nézzük a bevitel oldalát egy átlagos esetben:
•    Folyadékok: 1000 ml
•    Táplálék: 1200 ml
•    A tápanyagok elégetése során keletkezõ víz: 300 ml
Összesen: 2500 ml naponta

A folyadékok általában nem tiszta vízbõl erednek. Ezzel mi a probléma? Például, ha egészségesen élünk és gyümölcslevet iszunk, akkor a gyümölcslé szárazanyag tartalmának feldolgozásához annak víztartalma nagyjából el is használódik. A táplálékkal felvett vízmennyiség ugyancsak nem tekinthetõ a szervezet vízellátásának, hiszen ez teljes egészében a táplálék feldolgozásra és a szervezet méregtelenítésére fordítódik (sõt általában ez még kevés is hozzá). A tápanyagok (zsírok fehérjék, szénhidrátok) elégetésével keletkezett víz az egész vízforgalomhoz képest, talán ha vésztartaléknak elegendõ.

A fenti átlagos napi bevitel hibája, hogy a méregtelenítési folyamatok vízigényeit (ezek igénylik a legtöbb vizet) egyszerûen nem fedezi.

A fentieket figyelemben tartva a helyes napi bevitelnek tehát így kellene kinéznie:

•    Tiszta víz:  2000 ml
•    Táplálék: 1200 ml
•    A tápanyagok elégetése során keletkezõ víz: 300 ml
Összesen: 3500 ml naponta
Dr. Batmanghelidj szerint a szervezet napi tiszta vízszükséglete legalább 1,5 - 2 liter (6-8 vizespohár). Ezt soha ne egyben, inkább szabályos idõszakonként elosztva fogyasszunk!

A professzor tudományos értekezések, és konferenciák tucatjain bizonyította, hogy szabályozott és rendszeres folyadékfogyasztással számos betegségtõl és fájdalomtól kímélhetnék meg az emberek magukat.

Milyen fájdalmakat lehet megelõzni a napi rendszeres vízfogyasztással?
•    Emésztõrendszeri fájdalmak
•    Reumatikus ízületi fájdalmak
•    Szívfájdalmak a járás során, vagy az esti pihenéskor
•    Alháti fájdalmak
•    Nyaki fájdalmak
•    Idõszakos sántítás (járás közbeni lábfájdalmak)
•    Migrén és elhúzódó fejfájások
•    Vastagbélgyulladással járó fájdalmak és az azzal társuló székrekedéses fájdalmak

Egyéb problémák, amikre jótékony hatással van:
•    stressz oldása
•    magas vérnyomás
•    magas vérkoleszterin
•    testsúly többlet

Az emésztõrendszeri fájdalom sokszor az emberi test legfontosabb, a vízhiányról hírt hozó jelzése.
Figyelem! Amikor ismétlõleges fájdalmakat tapasztalunk annak ellenére, hogy vízbevitelünket több napon keresztül rendszeressé és fokozottá tettük, a kórmegállapítás végett érdemes orvoshoz fordulni.Hormone aus der Plastikflasche


Die Universität Frankfurt hat in einer Studie nachgewiesen, dass Mineralwasser aus Plastikflaschen mit hormonell wirksamen  Substanzen belastet ist. Die Werte liegen deutlich höher als bei Wasser aus Glasflaschen. Experten warnen in Anbetracht der Ergebnisse vor möglichen Schäden für die Gesundheit. Besonders gefährdet seien Schwangere, Säuglinge und Kleinkinder. Behörden halten sich mit Wertungen bislang zurück.   (....)

Medikamenten-Cocktail im Trinkwasser


Millionen Deutsche schlucken täglich Medikamente. Was nicht verbraucht wird, landet tonnenweise in der Kanalisation. Die Folge: Im Trinkwasser wabert eine bunte Arznei-Mischung, deren Wirkung kaum absehbar ist. (...)
Kläranlagen versagen beim Medikamentencocktail


(....)