Miért pont Everpure?

 

Az AVAL Kft. - az Everpure Magyarországi Vezérképviselete - jelenti

Rengeteg probléma adódik abból, hogy a víztisztításhoz használt anyagok nagy részének nem megfelelõ a pH értéke, ezért gyakran túl kemény, vagy éppen túl lágy lesz az ivóviz, ami a vízzel kapcsolatos gondokhoz vezet, mint például a vízvezetékek korai elhasználódása, a készülékek alkatrészeinek meghibásodása, elvízkövesedése.   A különbözõ problémáktól függetlenül, az ivóvíznek gyakran rossz íze, kellemetlen, émelyítõ szaga van, és számos élõsködõt tartalmaz.

 

A palackos vizek valóban egészségesek?
 

Az emberek nagy százaléka szívesen vásárol palackos vizet, mivel nem tudja pontosan, milyen minõségû víz folyik otthon a vízcsapból, és, hogy, ha a vezetékes vizet fogyasztja, károsítja-e vele a saját egészségét.  Azonban a palackos vizek esetében sem tudhatjuk pontosan, mi kerül be a szerevezetünkbe, gyakran az üvegben léthatatlan károkozók sokasága úszkál, anélkül, hogy tudomásunk lenne róla. Ha vizet mikroszkóp alatt megvizsgálnánk, baktériumok és mikrobák nagy mennyiségét találnánk a vízben.

Hová lett a víz?
Az iskolában azt tanultuk, hogy a globális vízkörforgási rendszerben a víz mennyisége állandó. Nehéz ezért felfogni, hogyan válhat a vízhiány az emberiség létét fenyegetõ környezeti válsággá. Márpedig a probléma létezik, és a helyzet súlyos: jelenleg 2,6 milliárd ember él vízínségben, és a század végére a Föld lakosságának fele számára elérhetetlen álommá válhat a mindennapi tiszta ivóvíz. (...)


Vízminõség - Ivóvíz


Az ivóvízre vonatkozó európai jogszabály a korábbi hazaiaknál sok területen szigorúbb minõségi elõírásai a 201/2001. (X. 25.) Kormányrendelet megalkotásával 2001. november 24-i hatállyal érvényesek. A kormányrendelet tételesen felsorolja azokat a településeket, ahol a szintén felsorolt vízminõségi problémákat a megadott határidõre fel kell számolni. A rendeletben megadott végsõ határidõ 2009 december vége (kivéve ahol csak a vas és/vagy a mangán a kifogásolt összetevõ).